fbpx
Vendégtájékoztató

NTAK PA23080038

A modern stílusban megálmodott, családias hangulatú LUMEN Panzió és Étterem Egerben, a Hadnagy utca 12. szám alatt, 2023. őszétől várja és fogadja vendégeit. Szálláshelyünk, éttermünk koncepciója a minőség, letisztultság, kényelem, valamint a környezettudatosság igényén alapul. Kiváló helyen az Érsekkert és az Egri Termál- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában, sétatávolságra a város főbb látnivalóitól (Bazilika, Egri Vár, Dobó István-tér, stb.) valamint a vasútállomástól kb. 250 m-re található. 

Szobák

Felnőttbarát szálláshelyünk a zavartalan pihenés érdekében 14 év alatti gyermekek fogadását nem tudja biztosítani.

Az újonnan kialakított modern épületben nyolc egyedien berendezett tágas szoba
(23-40 m2 alapterülettel) valamint egy különálló apartman ház (52 m2) került kialakításra, melyeket a következő szobatípusként különböztetünk meg. Standard szobák, DeLux szobák, Superior szobák egyedi kanapéval felszerelve, Exclusive teraszos szoba, illetve a főépülettől külön álló kétszintes 4 személyes apartmanház.

Minden szobában exclisuve boxspring ágy található, amely a tökéletes alváskomfortot biztosítja vendégeink számára. Szobákban extra puha padlószőnyeg teszi kényelmesebbé itt tartózkodásukat. Mindegyik szoba fel van szerelve hűtő-fűtő klímával, SMART TV-vel. Zuhanyzós fürdőszobáink hajszárítóval felszereltek. Kényelmes fotelben vagy karosszékben üldögélve fogyaszthatják a prémium minőségű minibár termékeinket, vagy akár a grátiszként bekészített teáink egyikét. Ingyenes WIFI elérhető az ingatlan teljes területén.

A kertben kialakítottunk egy kis pihenő sarkot, ahol zöld övezetben élvezhetik vendégeink a nap sugarait.

Törekszünk arra, hogy szolgáltatásunk a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja, mégis maximális pihenést és élményt nyújtson vendégeinknek. Ennek megfelelően válogattuk össze berendezéseinket, használati tárgyainkat, prémium minibár termékeinket.

A Panzió és az Étterem területén háziállatokat nem tudunk fogadni.

 

Digitális adatszolgáltatás
 

Tájékoztatjuk, hogy a digitális okmányolvasó használatára vonatkozó és érvényben lévő kormányrendelet értelmében a bejelentkezés és szobaelfoglalás csak akkor lehetséges, ha az alábbi feltétel teljesül: Szálláshely szolgáltatást igénybevevő személyek személyes adatait igazoló fényképes igazolványainak (személyi igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély vagy útlevél) átadása érkezéskor a recepción minden vendégnek kötelező.

A 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon minden vendég személyes adatait a szálláshely-szolgáltató okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

Jogszabály felhatalmazása alapján a szálláshely-szolgáltató jogosult elkérni minden vendég azonosításához szükséges fényképes személyazonosító okmányát, a vendég pedig köteles azt bemutatni, életkortól függetlenül gyermekeknek is.

A hatályos jogszabály szerint okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely szolgáltatást megtagadja.

Abban az esetben, ha a szálláshely szolgáltató a jogszabályi előírások okán a tartózkodást megtagadja, a szálláshely szolgáltató a visszaigazolásban szereplő kötbér-, lemondási- vagy módosítási összeg megfizetésére igényt tart.

 

Hasznos információk – Házirend

Recepciónk 800-1800 óráig áll vendégeink rendelkezésére, ezen kívüli időszakban a
+36 30 2880274 telefonszámon érhető el.

A minőségi pihenés érdekében felhívjuk figyelmüket az életkorra vonatkozó korlátozásra. A zavartalan pihenés érdekében szálláshelyünkön 14 év alatti gyermekek fogadását nem tudjuk biztosítani. A korhatár figyelmen kívül hagyása esetén a foglalást nem áll módunkban teljesíteni, valamint a foglalás teljes ára felszámolásra kerül.

Szobáink az épület két szárnyában kerültek kialakításra, megközelítésük a zárt belső udvarról lehetséges. Az épület nem rendelkezik lifttel, sem akadálymentesített lehetőséggel, foglaláskor kérjük ezek figyelembevételét.

A szobát az érkezés napján 1400 órától foglalhatják el, és távozás napján 1000 óráig szíveskedjenek azt elhagyni. Kérjük, hogy ügyeljenek a szobaajtó bezárására!

A szobákhoz kulcskártyát adunk. Ha az itt tartózkodása alatt a vendég a kártyáját elveszítené, köteles azonnal tájékoztatni a Recepciót erről. Távozáskor a kártyát a Recepción kérjük leadni. A kulcskártya elvesztése vagy megrongálódása esetén fizetendő kártérítési díj: 10 000 Ft/ kártya, mely összeg megfizetése a vendéget terheli.

A szobákban, illetve a panzió belső területén (udvarán) csak az érkezéskor regisztrált vendégek tartózkodhatnak.

Parkolás vendégeink részére a szállás területén ingyenes. Kamerával megfigyelt parkolási lehetőséget korlátozott számban tudunk biztosítani a belső udvarunkban. Parkolóhely előre foglalására lehetőséget nem tudunk biztosítani. Belső udvarunkba maximum 205 cm széles autóval (visszapillantó tükröket is figyelembe kell venni) tudnak beállni. További ingyenes parkolási lehetőség a szállás előtti, illetve a szomszédos utcában található szintén ingyenes parkolóban vehető igénybe.

Szobaár tartalma: a szobaár tartalmazza a szállás díját a választott szoba típusban, a korlátlan a’la carte reggelit, ingyenes parkolást, WIFI szolgáltatást és az általános forgalmi adót.

Szobaár nem tartalmazza: Idegenforgalmi adót, amely 18 éves kortól fizetendő,
2023. január 1-től 580 Ft/fő/éj, amely készpénzben fizetendő. Valamint az itt tartózkodás alatti minibár fogyasztás árát, és az éttermi fogyasztás árát.

Érkezés / Check in: A szobák elfoglalása 1400 órától lehetséges. 1800 óra utáni érkezésről legyenek szívesek informálni szállásunkat.

Távozás / Check out: A szobákat 1000 óráig kérjük elhagyni. Amennyiben foglaltságunk engedi, felár ellenében van lehetőség a szobát később elhagyni. Kérjük, érkezése előtt, illetve érkezéskor a recepción egyeztessen a részletekről!

Késői távozás díja: 1200-ig 5 000 Ft/ szoba; 2000-ig 10 000 Ft/ szoba.

Csomag és értékmegőrzés: Vendégeink számára itt tartózkodásuk alatt értékeik elhelyezésére a szobákban elhelyezett széfekben biztosítunk lehetőséget. 24 órás biztonságos csomagmegőrzés érkező és távozó vendégek részére, zárt helyiségben van lehetőség.

Recepció: Recepciónk minden nap 800-1800 óra között tart nyitva. Tel.: +36 30 2880274

Étkezés: A’la carte reggeli 800-1000 óráig fogyasztható az étteremben.

Speciális étkezési igényét (allergia, intolerancia) minden esetben kérjük foglaláskor előre jelezni, ellenkező esetben nem tudjuk garantálni a kérés teljesítését.

Éttermünkben igénylés esetén lehetőség van ebéd és vacsora fogyasztására, amelyekhez asztalfoglalás szükséges. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.

Kisállatok: Szállásunk és Éttermünk kisállatot nem fogad.

Fizetési lehetőségek: Szállásunk recepcióján a következő fizetési lehetőségek közül választhat: készpénz, hitelkártya, bankkártya, OTP SZÉP-kártya, MHB SZÉP-kártya, K&H SZÉP-kártya.

Foglalás: A foglalási szándékot csak határidőre beérkezett előleg előre utalása esetén tekintjük garantáltnak.

Lemondás: Lemondás, vagy egyszeri időpont módosítás érkezés előtti 8. nappal díjmentes. 7. napon belüli lemondás esetén a foglalási díj 50 %-a kötbérként kiszámlázásra kerül. 24 órán belüli elállás, vagy meg nem jelenés esetén a kötbér összege a szállásdíj 100 %-a. A befizetett előleg késői lemondás esetén is felhasználható a kötbér terhelésére.

Igényelhető extrák: Recepciónkon ingyenesen kérhető tartalék párna, takaró, esernyő. Felár ellenében igényelhető: fogkefe, fogkrém, borotválkozó eszköz.

Szobatakarítás: Itt tartózkodásuk ideje alatt munkatársaink minden nap elvégzik a szobákban való szükséges takarítást, feltöltést. Törölköző és ágynemű csere 3 naponta történik. Esetleges további takarítási igényüket legyenek szívesek a recepción jelezni.

Szállásunk kiemelt figyelmet fordít ökológiai lábnyomának csökkentésére, ezért kérjük Önöket, hogy itt tartózkodásuk során csak indokolt esetben éljenek a fürdőszobai textíliák cseréjének lehetőségével.

Együttműködésüket köszönjük, óvjuk együtt környezetünket!

Minibár: A minibár árlistán szereplő tételek fogyasztása fizetési kötelezettséggel jár, melyet távozáskor kérünk rendezni. Ennek elmulasztása esetén, a vendég által megadott lakcímre továbbítjuk a minibár fogyasztásról kiállított számlát.

Dohányzás: Dohányzásra kizárólag az arra kijelölt helyen van lehetőség.

WIFI kód: Agria2023

 

Etikett a panzióban

Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és azt hangoskodással ne zavarják. Különös tekintettel figyeljenek egymás nyugalmára 2200 és reggel 600 óra között.

A szállás teljes épülete – beleértve az éttermet, valamint a vendégszobákat – nemdohányzó. Dohányozni a szállás épületén kívül kizárólag az arra megengedett, kijelölt dohányzóhelyeken lehetséges. A szobákban és a tiltott helyeken történő dohányzás esetén a vendégek az 1999. évi. XLII törvény módosítása alapján a maximálisan kiszabható egészségvédelmi bírság összeg megfizetésére kötelezhetőek, melynek mértéke 50 000 Ft (~ 150 EUR). A tilalom egyaránt érvényes elektromos cigarettára és minden egyéb dohánytermékekre.

Kérjük Önöket, hogy az Éttermet megfelelő öltözetben látogassák.

Az étteremből étel és ital kivitele nem megengedett.

A szobák felszerelési tárgyait a panzió területéről kivinni tilos.

A szállás eszközeit rendeltetésszerűen kell használni.

18 éven aluliakat szeszesitallal kiszolgálni nem áll módunkban.

Panziónk munkatársa(i) jogosult(ak) figyelmeztetni a rendbontó és (vagy) hangoskodó vendéget, valamint jogosult a szerződést egyoldalúan, azonnali hatállyal felmondani, és a vendéget a szállásról haladéktalanul kiutasítani.

Amennyiben a vendég nem rendeltetésszerűen használja a szobát, továbbá a Panzió más területeit, egyéb eszközeit, illetve nem tartja be a biztonsági előírásokat és a házi rendet, úgy panziónk él azzal a jogával, hogy a szerződést azonnali hatállyal felmondja, visszafizetési kötelezettség nélkül.

 

Biztonság – Tűzvédelmi szabályzat

A gasztropanzió közösségi területein elektronikus megfigyelőrendszer működik vagyonvédelmi és biztonsági céllal.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a szobában hagyott értéktárgyaikért felelősséget nem vállalunk. Kisebb értéktárgyaik megóvására biztonságos megoldást kínál a szobában található szobaszéf. Javasoljuk, hogy a szobát, illetve az ablakokat a helységből való távozáskor zárják.

A talált tárgyakat kérjük a recepción leadni.

A szobákban gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, otthonról hozott kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket (kivéve elektromos borotva) üzemeltetni tilos!

A szobában – szándékosan, vagy nem rendeltetésszerű használatból eredő – károkozást a kár okozója, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. Távozás után a szobákat ellenőrizzük. A távozás után észlelt károkozás, rongálás esetén a vendég anyagi felelősséggel tartozik. Ennek költségét számla ellenében a vendég címére ki fogjuk postázni.

Az épületben elhelyezett kézi tűzjelző berendezések indokolatlan használata miatti károkért a kár okozója, vagy annak törvényes képviselője anyagi felelősséggel tartozik.

A tűzoltóság indokolatlan kivonulásáért, a kár okozója, vagy annak törvényes képviselője teljes anyagi felelősséggel tartozik, melynek anyagi mértéke alkalmanként kb. 50 000-100 000 Ft (~ 150-300 EUR). Tűz esetén a tűzoltóság értesítése azonnal kötelező (Tel: 112 vagy 105)!

A tűz és balesetvédelmi szabályok betartása minden vendég számára kötelező.

A szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, otthonról hozott kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket üzemeltetni tilos.

Kérjük, hogy saját biztonságuk érdekében a tűzvédelmi szabályokat és a szobájuk ajtaján található menekülési útvonal tervet érkezés után figyelmesen olvassák el.

Kérjük vendégeinket, hogy egyéb felmerülő kérdés, észrevétel esetén, szíveskedjenek recepciónkon azonnal, haladéktalanul jelezni. Utólagos észrevételeket nem tudunk hatékonyan kezelni.

Segítségüket, együttműködésüket előre is köszönjük!

Jó pihenést, és kellemes kikapcsolódást kívánunk Önöknek!

Minibár

árlista

ITAL 
  • ásványvíz

 

– szénsavas Szentkirályi 330 ml

425 Ft/ db

– szénsavmentes Szentkirályi 330 ml 

425 Ft/ db
  • gyümölcslé

 

– Rauch Narancslé 100 % 0,2 l 

1 090 Ft/ db

– Rauch Eper 0,2 l 

1 090 Ft/ db
  • sör

 

– Mort Subite belga meggy 0,25 l 

1 970 Ft/ db

– Peroni Nastri Azurro 0,33 l 

1 650 Ft/ db
  • üdítő

 

– Three Cents Pink Grapefruit Soda 0,2 l 

1 150 Ft/ db

– Three Cents Tonic water 0,2 l 

1 150 Ft/ db

– Three Cents Ginger Beer 0,2 l 

1 150 Ft/ db

– Fentimans Curiosity Cola 0,275 l 

1 350 Ft/ db
        spiritek: 

           – Umicum 40 ml

1 700 Ft/ db

           – Jack Daniels 50 ml

2 200 Ft/ db

           – Finlandia 50 ml

2 000 Ft/ db

          – Gyulai szilva pálinka 50 ml

2 200 Ft/ db
SNACK 
  • sós:
 

– Maretti paradicsom, olíva, oregáno ízesítésű pirított kenyérkarika 70 g 

950 Ft/ cs

– Sós pörkölt kesudió 50 g 

770 Ft/ cs
  • édes:
 

– Manner csokoládékrémmel töltött ostyaszelet 75 g 

1 320 Ft/ db

– Raffaello mandula 50 g 

1 090 Ft/ cs
  • csokoládé:
 

– Lindt Lindor tejcsokoládé 38 g 

1 250 Ft/ db

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a minibár árlistán szereplő tételek fogyasztása fizetési kötelezettséggel jár, melyet távozáskor a Recepción szíveskedjenek rendezni! Köszönjük!

 

LUMEN Étterem

ahol az ízek új fényben pompáznak! 

Éttermünk megálmodásakor az volt a célunk, hogy az itt töltött idő, az elfogyasztott fogások maradandó érzéseket és élményeket nyújtsanak vendégeinknek.

Korlátlan reggeli fogásaink tányérszerviz keretén belül kerülnek felszolgálásra, amelynek köszönhetően garantált étkezési élménnyel indulhat vendégeink napja. Ehhez a szemlélethez párosul Séfünk, Kreácsik Ádám kreativitása és szenvedélye az alapanyagok, valamint a belőlük elkészített ételek iránt. Hazai és külföldi tapasztalataira hagyatkozva, a minőséget szem előtt tartva, törekszünk a fenntartható és etikus beszerzés elvét követni. Kerüljük a PET palackok használatát, szűrt vizet kínálunk vendégeinknek. Ital szortimentünket szintén a fenti elvekre alapozva, gondosan válogattuk össze a komplex kulináris élmény érdekében.

Reggeli élmények és környezettudatosság

Hiszünk abban, hogy egy minőségi reggelivel jól indul a nap, ezért készítjük személyre szabottan és szolgáljuk fel Önöknek. Abban is hiszünk, hogy ehhez szükséges megóvni környezetünket, hogy még sokáig élvezhessük ételeink és italaink adta élményt. Kérjük vendégeinket, hogy a fogások közül tudatos választással segítsék törekvésünket, s ezzel a pazarlásmentes fogyasztást, köszönjük!

Jó étvágyat, élményekkel teli szép napot kívánunk! 

Éttermünk REGGELI étlapja

Tükörtojás (2 db) (4)

Ham and eggs – füstölt sonka (4)

Tojásrántotta (2 db) (4)

Tojás rántotta, vargánya gomba (4)

English muffin – hummusz, marinált kápia paprika, paradicsom (1; 10) – (vegán és vegetáriánus)

English muffin – göngyölt császár, marinált hagyma, tojáslepény (1; 4; 10)

Parasztreggeli – mangalica kolbász, hagyma, paprika, burgonya, tojás (4)

Marha grillkolbász, házi mustár (9)

Lumen hideg válogatás – füstöltsonka, szarvas szalámi, kézműves sajt, vaj (2; 4)

Vajas Croissant(1; 2; 4)

Kakaós csiga (1; 2; 4)

Amerikai palacsinta – vajkaramella öntet, mandula (1; 2; 4; 8)

Lumen – házi granola (8)

Görögjoghurt Lumen házi lekvárral (eper, sárgabarack) (2)

Lumen zabkása – aszalt gyümölcsök, pirított magvak (1; 4; 8; 14)

Lumen – házi lekvárjai, vaj (8)

Friss zöldségek szezonálisan, friss kevert házi salátaöntet

Kosár kovászos kenyér (1)

Gluténmentes kenyér